Brukt svensk hannhund på min tispe

Jeg har paret min tispe med en svensk hannhund, bosatt i sverige. Den har vært på utstilling i Norge. Må jeg gjøre noe annet i forbindelse med reg av valpene, enn om det hadde vært en norsk hannhund?
Med vennlig hilsen Wenche L Olsen

Wenche

Kommentarer

 • Hei!

  I utgangspunktet gjelder de samme kravene som for norske hannhunder. For å svare deg konkret på dette må vi vite hvilken rase du har.
  NKK helse
 • Jeg har brukt en svensk reg hund til parring.Den er utstilt i Norge,er av rasen Yorkshire Terrier. Hva trenger jeg av dokumentasjon for å få valpene registrert I Norge
  Ulla
  Ulla Brit Johansen
 • Hvis det er første gang en utenlandsk hannhund blir brukt i avl i Norge, må kopi av hundens registreringsbevis sendes inn i forkant av registreringen. I tillegg må vi ha dokumentasjon på gjeldende krav for kullregistrering. Dette kan sendes på mail til registrering@nkk.no.

  Dersom hannhunden har vært på utstilling eller har avkom registrert etter seg i et annet FCI-land, må det sendes inn dokumentasjon på dette. Alternativt må det sendes inn en testikkelattest utstedt av veterinær. Attesten må inneholde både hundens id-nummer og registreringsnummer, og være utstedt etter at hunden har fylt seks - 6 - måneder. Legger ved en lenke til Regler for registrering av hund, her finner du all informasjon du behøver

  Regler for registrering​​​
  Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.