Til seneste kommentar

Valpekjøper - Kontrakt. Kjøp av valp

Hei. Jeg har inngått avtale med en oppretter, skrevet «midlertidig kontrakt» samt betalt depositum og litt til, total kjøpe summen på valpen var/er 25.000,-

Oppretter er medlem i NKK. Jeg har gjort meg klart samt innkjøpt masse utstyr til den nye familiemedlem. Men da bare 21 dager før levering. Blir jeg oppringt av oppretter og forteller meg at de ikke lenger har lyst å selge meg valpen, grunnet min personlighet

Vedkommende ønsker å returnere meg pengene som jeg har betalt som depositum. Og det lille extra

Jeg har gått i tapt, jeg har kjøpt masse utstyr, spesiallagd bur til bil. Og nå får jeg hvilken rettighet har jeg i denne saken? 

Valpekjøper

Kommentarer

  • Skjønner at dette er en trasig situasjon, men sier kontrakten noe om hva som skal skje om den ene eller andre parten trekker seg?

    Tenker uansett at verken du som valpekjøper, oppdretter eller valpen selv er tjent med at et salg skal tvinges igjennom, om tonen allerede nå er dårlig mellom deg og oppdretter. Det er veldig verdifullt å ha en oppdretter som kan være en støtte, spesielt de første månedene med valp i hus.

    Om oppdretter tilbakebetaler depositum så gjør jo vedkommende opp for seg, og utstyr du har handlet inn, kan du jo få brukt til en annen valp, når den tid kommer, så er jo ikke penger tapt i så tilfelle.

    Ønsker du eventuelt å gå videre med saken, kan du jo forsøke å kontakte advokat eller forliksrådet, men om ikke den foreløpige kontrakten din spesifiserer en erstatning om oppdretter trekker seg fra avtalen, så tror jeg ikke du kommer videre med dette.
    Norsk Kennel Klub
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.