Parring - Japansk spisshund

Hei,

det er ei som ønsker å parre tispa si med vår hannhund. Begge to er Japansk Spisshund. Jeg lurer på hva reglene er for helsesjekk på Japansk Spisshund ved parring/avl? Evnt. hva er pålagt å undersøke? Hun som eier tispa sier hunden hunden hennes er patella sjekket, men finner ikke dette registrert på NKK. Hun har reg. valper fra tidligere på samme tispe som er NKK reg.
Kan dere evnt sjekke dette for meg?

Hva er pris på en valp pr. i dag, evnt. hvor mange prosent har eier av hannhund rett på? Og hvor mye ligger parrings avgift på? 

Mvh
Ingfrid H. Skalleberg
Ingfrid Skalleberg

Kommentarer

 • Hei,

  I heftet "regler for registrering av hund" finner du både de etiske reglene for avl og oppdrett samt registreringsrestriksjonene som gjelder for din rase:

  Regler for registrering av hund

  Raseklubben kan ofte har ytterligere krav for at klubben for eksempel skal annonsere for valpekull, godkjenne avlshunder osv. Disse kravene stilles uavhengig av kravene for registrering av valper i NKK og fungerer som et ytterligere kvalitetsstempel. I følge NKK’s regler så bør disse kravene og anbefalingene følges og raseklubben bør derfor kontaktes i tilfeller der avl foregår utenfor det som er anbefalt.

  Hvis tispens resultater ikke synes i i vår database betyr det at resultatene ikke er lagt inn hos oss.

  Veiledene pris på valper og vanlig paringsavgift på rasen kan også raseklubben hjelpe deg med svar på:

  Norsk Japansk Spisshundklubb

  NKK registrering

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.