Omregistrering av hund fra Italia

Hei! Vi kommer at importere ein hund fra Italia, og lurte på hva allt man trenger før at man kan omregistrere hunden i NKK? Eg har lest litt om export pedigree/ export certificate, men korleis fungerer det egentligen? Og hvor mye tid har man etter man har importert hunden til Norge for at omregistrere den i Norge? Er det nåen tidtabell på det? Tusen takk på svar!
Tove

Kommentarer

 • Hei!

  For å omregistrerehunden til NKK, må du sende inn originalt registreringsbevis eller export pedigree.  I de tilfeller der eierforholdet ikke fremkommer på pedigreet må eiersertifikat medfølge.

  Alle originale papirer vil bli returnert. Dersom hundens farge/hårlag ikke fremkommer på norsk/tysk/engelsk på registreringsbeviset, opplys om hvilken farge/hårlag hunden har. Sørg for at ID-/microchip-nummer er oppgitt ved innsendelse.

  Dette kan sendes til oss på PB 52, Holmlia, 1201 Oslo

  Det er ingen tidsfrist på dette, men hunden kan ikke stilles ut, eller delta på andre aktiviteter administrert av NKK, før om registreringen er i orden. Det er 4-6 seks ukers saksbehandlingstid på dette hos oss, så viktig at man legger denne tiden inn i beregningen om man feks ønsker å melde hunden på en utstilling😊

  Samtidig som hunden registreres i NKK, blir også chipnr registrert i Dyre ID automatisk.

  Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.