Kryptorkisme

Hei, jeg og min samboer skal snart hente valpen vår. I går var de hos vetrinæren der vår hund har en testikkel som ikke har plassert seg i pungen enda. Oppdretter gav oss beskjed og informerte om den ikke har plassert seg etter to år og hunden er kryptorkid vil vi få tilbakebetalt 3000 kr (av 20). Har lest meg litt opp rundt dette og det står at hunden kan bli mer utsatt for ulike sykdommer. Lurer derfor på at det høres riktig ut med å få 3000 av 20 000 tilbake, eller om det er vanlig å få mer av kjøpssummen tilbake.
Camilla Vonheim

Kommentarer

  • Hei!

    Summen på kr 3000 høres ikke uvanlig ut, men et tips her kan jo være å snakke med andre oppdrettere, evt raseklubben, om hva som er "vanlig" i denne rasen.

    For deres del er det viktig å vurdere om dette vil påvirke noen av planene deres har for hunden. Men er det primært en familiehund dere er ute etter så vil jo ikke kryptorkisme påvirke hverdagen deres med hunden i noe særlig grad. Har dere et ønske om å delta på offisielle aktviteter (feks utstilling og prøver) så vil det være begrensinger.

    Det er avtalefrihet i Norge, så det viktigste er at dere signerer på en avtale dere er komfortabel med. Ikke vær redd for å diskutere innholdet i kontrakten med oppdretter. Det er i alles interesse at man er enig i innholdet. Er dere usikre så snakk med veterinær om hva vedkommende tenker om 2-års perioden.
    Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.