Kjøp av hund

Hei, jeg skal kjøpe en hunde fra rasen american bully, og jeg lurer på om det er lovlig? Hunden er godkjent fra abck og har stamtavle osv. En venn av meg eier allerede en american bully her i Norge. Jeg har lest masse om rasen og forstår den. Så jeg håper at dere lan gi meg et svar så fort så mulig:)
Damond

Kommentarer

 • Hei og god morgen!

  American Bully anerkjennes ikke av FCI, så den kan ikke registreres hos oss. Med et raskt internett søk, ser jeg at Amercian Bully er en blanding av American Staffordshire Terrier og Pitbull. Begge disse rasene er ulovlig i Norge. Henviser til Mattilsynet og legger ved en artikkel fra nettstedet.

  Forbudte hunder (raser) | Mattilsynet

  Norsk Kennel Klub
 • Kan ikke helt skjønne hvorfor American Bully er ulovlig i Norge? Argumentet må være at en ulovlig rase er blandet inn.Nå er det jo Pitbull i både Amerikansk Bulldog,Presa Canario ,Staffordshire bullterrier,Olde English Bulldog ,disse rasene er lovlige i Norge.Ser man på temperamentet på en American Bully ,har den ett mye mer stabilt lynne en for eks Amerikansk Bulldog og Presa Canario.
  Marinius Vinje
 • Hei Marius!

  Det er ikke NKK som avgjør eller håndhever raseforbudet. Ta gjerne kontakt med Mattilsynet for mer informasjon😊 Kontakt oss | Mattilsynet
  Norsk Kennel Klub
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.