Import av hund/pomsky

Hei.
Vi er i Spania å er på jakt etter en pomsky husky, blanding av pomeranien og husky så relativ liten hund.
Men hvordan er dette i fht å importere til Norge når det er en ny rase og hunden har en stamtavle og vil få alt annet den ellers trenger før den ankommer Norge.

Generelt om det er pomsky, akita inu eller husky generelt hvordan vil veien gå for å få importert en av disse inn til Norge.

Pomsky er det viktigste, jeg har drømt om det siden jeg var liten jente så ønsket er sterkt å vil gjerne gjøre alt for å kunne få en slik kompanjong. Den er såpass liten at mamma tør å gå tur med den 😂

Nadya Celine Hage

Kommentarer

 • Hei Nadya

  Når det gjelder valg av hund så er dette blanding av to veldig ulike raser (siberian husky og pomeranian), både i størrelse og bruksområde. Det finnes heller ingen krav til oppdrettere av denne typen hund, og erfaringsmessig så vet vi at mange av disse blandingene blir solgt uten hensyn til hundevelferd eller helse. Denne typen blanding vil heller ikke få en offisiell stamtavle siden dette er en blandingshund.

  Vi anbefaler at man bruker god tid på å lese om de ulike rasene som finnes før man kjøper seg hund, og at man kjøper hund fra en oppdretter som kan dokumentere avlsarbeid og helse på foreldredyrene. Du kan lese mer om dette på våre nettsider: https://www.nkk.no/bli-hundeeier/category825.html

  Når det gjelder import av hund fra utlandet så er det Mattilsynet som regulerer dette.

  Lykke til!
  Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.