Til seneste kommentar

Ikke-planlagt parring mellom samme rase

Hei!
Jeg har lest gjennom registreringsreglene og i de etiske grunnreglene for avl og oppdrett, og tolker det dithen at så lenge begge hundene er friske og ikke har noen av de nevnte diagnosene, så kan et kull fra dem registrers i NKK så fremt vi følger de etiskegrunnreglene.

Vi har fått en ikke-planlagt parring mellom vår labrador tispe og labrador hanhund, og står nå litt rådville i forhold til registrering. Begge har stamtavle og er registrert i NKK.De er avlet i forskjellige land. Det er derfor liten sjanse for innavl. Veterenæren anbefalte oss å la hun bære fram kullet. Begge hundene er 4 år. Vi ønsker jo aller helst at kullet skal registreres.

Spørsmålet er da. Hva skal til for at vi skal kunne registrere kullet i NKK?
Elisabeth Norridge

Kommentarer

  • Hei,

    Eier av tispen kan registrere kull på Min side, utfyllende informasjon om hvordan dette gjøres finner dere både i heftet "regler for registrering av hund" som dere allerede er kjent med samt på våre hjemmesider: Kullregistrering

    Oversikt over hvilke krav som gjelder for registrering av kull på labrador finner dere her: Raser med krav for registrering eller i heftet "regler for registrering av hund".

    Lykke til med valpekull!
    NKK registrering

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.