Til seneste kommentar

Hva er kravet for å bli testleder i MH og FA

Jeg har lett alle steder, også i regelverket for MH/FA, men finner ikke hva som er kravet for å bli testleder for MH og FA noe sted. Dette ligger heller ikke ute under KG Mental, hvor man kunne tro at dette burde være.

Fint om dere kan peke meg i riktig retning.
Stig Kristiansen

Kommentarer

 • Hei Stig 😀

  Viser til utdrag i regelverket.

  Testleder
  Krav for å kunne søke seg inn på kurs som testleder:
  • Praktisert som figurant på MH for minst 48 hunder, og figurert på momentet avstandslek for minst 8 hunder og figurert som spøkelse for minst 8 hunder. Dette må dokumenteres med underskrift av beskriverne.

  Testlederkurs med teori og praksis, varighet 1 helg med totalt 19 timer, fokus på praktisk gjennomføring av testen. Etter gjennomført testlederkurs, må testlederen gå som testleder med en tidligere utdannet testleder som veileder for minst 6 hunder. Formål - gode rutiner og tips. Veilederen observerer og kommer med tips til praktisk gjennomføringen og tilbakemelding mellom hver hund og testlederen kan komme med spørsmål. Veileder og beskrivere kvitterer på utført arbeid, og dette sendes inn til NKK som skriver ut testlederbevis.

  8.2. UTDANNINGSVEIEN
  Figurant. For å bli godkjent figurant skal personen delta på et figurantkurs som inneholder teori og praksis om gjennomføring av MH.
  Varighet 1 helg med totalt 19 timer.

   Håper dette hjelper deg på veien 😀
  NKK aktivitet Saksbehandler
 • Takk for raskt svar. Spørsmålet er om det kun er MH som kvalifiserer for utdanningsløpet som testleder? Hva med arbeid utført som figurant på FA? Dersom man har mer figurert for mer enn 48 hunder på disse type prøvene (MH og FA), hvor spøkelset er en av de øvelsene man har gjort for flere enn 8 hunder, mens man på FA har figurert for hunder i sosial kamp - vil dette kunne dekke formkravene slik de er beskrevet over?
  Stig Kristiansen
 • Hei Stig 😀

  Slik vi tolker regelverket er det bare MH som kvalifiserer for utdanningsløpet som testleder. FA er en egen sak og er adskilt fra MH og dekker dessverre ikke formkravene.

  NKK aktivitet Saksbehandler
 • Det høres veldig merkelig ut, for øvelsene er ganske like selv om prøvene er forskjellige. I tillegg er det nok vel så utfordrende å være figurant i eksempelvis sosial kamp på en FA som avstandslek på en MH.
  Stig Kristiansen
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.