Til seneste kommentar

Hva betyr det å ha ikke-reg nkk hund?

Hei! Vi skal kjøpe en  delvis kongepuddel hos en oppretter jeg opplever som seriøs! Dette valpekullet hvor vi skal være forvert for en av valpene er moren parret med en mellompuddel. Direkte blandingshund blir det jo på en måte ikke. Men de vil ikke bli registrert i nkk sa oppretteren. Hva har det å si for oss? Kan det bli vanskelig med forsikring? Og en annen ting; har dere noen tips til hva vi bør tenke på som forverter?

​Hilsen ElinK som gjerne vil at ting skal gå riktig for seg😉
Elin Spord Kroondijk

Kommentarer

 • Hei Elin 🙂

  Vi anbefaler alltid at man kjøper hund fra NKK-oppdrettere som kan dokumentere et avlsarbeid som er i tråd med raseklubbens anbefalinger og NKKs etiske regler for avl og oppdrett. Kjøper du en uregistrert hund/blandingshund så har du ingen dokumentasjon på dette.

  Skal du kjøpe deg puddel bør du være klar over at raseklubben har flere anbefalinger når det kommer til bl.a helse og avl. Så vår anbefaling er at du kontakter raseklubben og får veiledning i valpekjøpet ditt, og at du kjøper valp fra en oppdretter som kan dokumentere avlarbeidet sitt.

  Det vi også erfarer er at uregistrerte hunder fra oppdrettere som ikke vil dokumentere oppdrettet sitt, og som ikke har utgifter i forbindelse med helsetesting og registrering av valper, ofte selger valpene sine til en mye høyere pris enn en "NKK-oppdretter". Så det kan jo være greit å spørre selger om hva som er motivasjonen for å avle utenfor NKK-systemet.

  Når det gjelder forsikring så er det ingen utfordringer forbundet med å få forsikring på en blandingshund, men vilkårene må du få fra forsikringsselskapet.

  Uansett hvilken valp du ender opp med å kjøpe så er det viktig at en skriftlig avtale som begge parter er enige i, ligger til grunn:

  Annet lesestoff:Lykke til!
  Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.