Til seneste kommentar

Hund har bare en testikkel , hva er oppdretters ansvar?

Fikk vite ved overlevering at valp bare hadde droppet en sten, men at dette ville løse seg. Valp er nå 10 mnd og stenen ligger fortsatt i buk. Har oppdretter noe ansvar i et sånt tilfelle ? -  ifht ev tilbakebetaling/ kostnader om den må opereres osv ?

Mari

Kommentarer

 • Står det noe i kjøpeavtalen mellom deg og oppdretter om dette? Mange oppdrettere har det med i avtalen at de refunderer en gitt sum ved slike tilfeller. Om det ikke står noe i avtalen ville jeg tatt kontakt med dem å hørt.

  For deres del er det viktig å vurdere om dette vil påvirke noen av planene deres har for hunden. Men er det primært en familiehund dere er ute etter så vil jo ikke kryptorkisme påvirke hverdagen deres med hunden i noe særlig grad. Har dere et ønske om å delta på offisielle aktviteter (feks utstilling og prøver) så vil det være begrensinger.

  Det er avtalefrihet i Norge, så det viktigste er at dere signerer på en avtale dere er komfortabel med. Ikke vær redd for å diskutere innholdet i kontrakten med oppdretter. Det er i alles interesse at man er enig i innholdet.

  Dersom dere ikke blir enige om tolkningen av avtalen kan man ta saken til Forliksrådet eller Konfliktrådet.

  Håper dette løser seg på en god måte!

  Norsk Kennel Klub
 • Hei.jeg har en hund på 10 mnd, fant ut at han har kryptorkide hos dyrlegen.jwg har da mistet verdien i min hund,i avl,så har lest at man da kan kreve 50% av kjøpesummen tilbakebetalt og evnt dyrlege regninger. Når kan jeg kreve dette?må hunden være i en viss alder?
  hege angeli kavli
 • Hei!

  Det er ikke vanlig å få tilbake halve kjøpesummen, men ofte har oppdrettere en viss sum som tilbakebetales, dette kommer an på hva som er fastsatt i kjøpsavtalen. Om det ikke står noe i kontrakten om det, ville jeg allikevel kontaktet oppdretter å hørt om dere kan komme til en avtale. Det er vanlig å vente til etter at hunden er 12 mnd for å fastsette at den er kryptokid.
  Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.