Til seneste kommentar

Er det lurt og skaffe to valper?

Jeg er i en situasjon der det ofte hender jeg må jobbe 12-15 timer om dagen ( har noen dager med 8 timer også) og bor alene. Skjønner at det ikke er det mest ideelle når man vil ha hund. Men kan det være en fordel og skaffe 2 valper for at de kan holde hverandre med selskap når jeg er på jobb?
Og evt noen raser dere kan anbefale som kan være hjemme så lenge?
Håkon

Kommentarer

 • Hei Håkon

  En generell anbefaling er at man ikke skaffer seg to valper samtidig. For det første er det veldig mye jobb med èn valp, og for det andre så har man ingen forutsetning for å vite hvordan personligehetene til valpene utvikler seg. To hunder kan være en god løsning for veldig mange, men da bør en av hundene være voksen og "ferdig" oppdratt. To valper lærer "ingenting" av hverandre. Snarere tvert i mot vil de som regel gi langt flere utfordringer enn fordeler for eier og hverandre.

  12-15 timer alene hjemme om dagen er for lenge uansett hund. Så har man så lange arbeidsdager må man finne løsninger som hundepass, evt om man kan ta med seg hunden på jobb. Man bør vurdere nøye om hverdagen er forenelig med å hund. Det er tidkrevende - spesielt med valp/unghund.

  En voksen hund kan fint klare en arbeidsdag (8 timer) alene hjemme. Men det kan ta flere måneder før en valp/unghund vil være i stand til det.

  Når det gjelder valg av rase så er det hverdagen din og hva du ønsker gjøre sammen med hunden din som er avgjørende.

  Se forøvrig:
  Bli hundeeier
  Vil du bli hundeeier
  Norsk Kennel Klub

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.