Til seneste kommentar

Bruk av utenlandsk hannhund til avl. Hva må jeg skaffe av dokumentasjon?

Hvis det er første gang en utenlandsk hannhund blir brukt i avl i Norge, må kopi av hundens registreringsbevis sendes inn i forkant av registreringen. I tillegg må vi ha dokumentasjon på gjeldende krav for kullregistrering. Dette kan sendes på mail til registrering@nkk.no.

Dersom hannhunden har vært på utstilling eller har avkom registrert etter seg i et annet FCI-land, må det sendes inn dokumentasjon på dette. Alternativt må det sendes inn en testikkelattest utstedt av veterinær. Attesten må inneholde både hundens id-nummer og registreringsnummer, og være utstedt etter at hunden har fylt seks - 6 - måneder.

Utenlandske hunder som er permanent innført til Norge skal omregistreres til NKKs register først. Se informasjon vedrørende omregistrering her: Omregistrering fra utlandet.


Norsk Kennel Klub

Kommentarer

  • Hvilken dokumentasjon godkjenner dere i forhold til avkom etter hannhund i annet FCI-land?
    Når dere skriver registreringsbevis så er det stamtavle dere mener?
    Connie
  • Hei,

    Registreringsbevis og stamtavle er det samme. Hvilken dokumentasjon vi trenger kan variere fra land til land, men husk for eksempel å sende begge sider av stamtavlen hvis det er opplysninger på baksiden. Hvis vi trenger mer dokumentasjon enn det som blir sendt inn til registrering@nkk.no vil du få beskjed om dette.
    NKK registrering

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle.Din e-post vises aldri offentlig.