Nkk registrering

Hei. Vi vurderer å kjøpe golden retriever valp. Mor og far er renraset, men ikke nkk registrert. Hva betyr det for oss, og kan valpen registreres hos dere likevel?
Mvh Heidi
Heidi

Kommentarer

 • Hei,

  For at et valpekull skal kunne registreres hos oss må foreldrene være av samme rase og registrert i NKK eller ett FCI-anerkjent utenlandsk register.

  Det er dessverre ikke mulig for eier å registrere en hund i NKK da det kun er oppdretter (den som hadde valpekullet) som kan bekrefte hvem som er mor og far til valpene. Du må derfor ta kontakt med oppdretter for å høre om foreldrene og deretter valpen kan registreres.

  Det er frivillig å registrere valpekull i NKK så hvis ikke oppdretter vil registrere kullet, er det dessverre ikke mulig å registrere hunden din i NKK.
  NKK registrering
 • Hei!
  Jeg befinner meg litt i samme båt. Men om foreldredyrene ikke er registrert så kan dette bli ganske komplisert å nøste opp i. For da må vel oppdretter av valpekullet ta kontakt med oppdretterne av foreldredyrene og høre om de kan bli registrerte også?
  Nina
 • Det stemmer Nina😊 Alternativt kan du selv registrere hunden i NOX registeret. Ønsker du å delta på prøver eller konkurranser, eller få avlest helseundersøkelser, kan det være en god løsning.

  NOX registrering, utfører du selv, fra "min side"

  Du kan lese mer om NOX registeret her!
  Norsk Kennel Klub
 • Det er samme problem for meg, men når jeg prøver å registrere hunden min i NOX vil ikke nr gå igjennom. Kjøpte hund for to år siden og vil sette valper på hun og da trenger jeg rekvisisjon til blodprøve.
  Hedda
 • Hei,

  Har du sjekket om din hunds id-nummer er registrert i DyreID? Det må det være for at hunden skal kunne registreres i NOX. Hvis nummeret er registrert i DyreID og du fortsatt ikke får det til send oss en epost på registrering@nkk.no så vi får sett nøyere på saken.
  NKK registrering
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.