Jeg skal kjøpe valp. Hva skal jeg tenke på?

Når du har bestemt deg for en rase så er det noen punkter som vil være med på å trygge valpekjøpet
  • Ta kontakt med raseklubben. Raseklubben sitter med ekspertisen på rasen, og oversikt over oppdrettere/valpekull. Sjekk at valpen du kjøper er avlet i tråd med raseklubbens anbefalinger.
  • Snakk med flere oppdrettere og vær oppmerksom. Finner du en oppdretter som du trives med, har du nytte av det lenge.
  • Du skal alltid få tilbud om å besøke valpen hjemme. Da skal du også få treffe moren til valpene og gjerne de andre hundene som bor hos oppdretter. Er det umulig for deg å treffe valpen hjemme, f.eks ved kjøp av valp fra utlandet, så be om referanser fra andre valpekjøpere/oppdrettere/raseklubb.
  • Unngå oppdrettere som ikke stiller spørsmål, som ikke stiller krav til valpens oppvekstsvilkår, som ikke kan gi deg råd – eller som til og med ikke tillater deg å besøke dem i hjemmet, eller vil at valpen skal overleveres på et tilfeldig sted.
  • Ikke forhast valpekjøpet! Det er lang ventetid på valp - opptil 1 år er ikke uvanlig. Husk at seriøse oppdrettere bruker mye tid på å finne gode avlsdyr og planlegge valpekull. Ikke fall for fristelsen og velg en kjapp og tilgjengelig løsning. Det kan i verste fall få store konsekvenser for deg og valpen.
  • Sjekk at valpekullet er registrert i NKK: Gå på Dogweb.no, søk på oppdateringer (rase + dato). Her kan du se om oppdretter har begynt å registrere kullet (kullnummeret, foreldre, antall valper etc.) 


Norsk Kennel Klub
Dette innlegget er stengt for ytterligere kommentarer.